Країна знань №8, 2024

Мабуть, мої сьогоднішні думки, які я виношу на суд молодого читача, які в принципі вже знають, яку професію оберуть у майбутньому, але ще не дуже уявляють собі, на чому в ній зупинитися. Якщо ж бути більш точним, то особисто мені легше спілкуватися з тими, хто обрав для себе шлях наукової діяльності

Коші є другим математиком (після Ейлера) за кількістю написаних наукових праць. Йому належить більш ніж 800 робіт, які стосуються різних галузей математики.
 
 
 
 

Сергій Олексійович Лебедєв - один із зоряної плеяди вчених передових країн світу, які створили майже одночасно - у кінці 40-х і початку 50-х років - перші цифрові електронні обчислювальні машини зі збереженою в оперативній пам'яті програмою обчислень, - тепер вже відомі всім комп'ютери.

Вивчення теорії ймовірностей сприятливо впливає на характер тих, хто вчиться, наприклад, розвиває сміливість, оскільки дозволяє зрозуміти, що при певних обставинах невдачі можна просто віднести до випадковостей і, отже, потерпівши невдачу, не треба відмовлятися від боротьби за досягнення мети...

Добування золота: труд і боротьба, стимули та розвиток техніки

Ще в давнину Homo Sapience, оцінивши оригінальні властивості яскраво-жовтих каменів, від випадкових знахідок перейшов до спеціального пошуку. Однак, кування цього м’якого металу залишалося єдиною технологією виготовлення яких-небудь предметів доти, доки людина не навчилася переплавляти золоті піщинки та самородки.